Eğitimin daha çok iç mekânda yapıldığı günümüzde, eğitimin sınıf dışına  taşınması demektir .

Sınıf dışında öğrenmek, hava şartlarından dolayı iç mekânları tercih eden eğitimcilerin, ebeveynlerin “kötü hava” algısını değiştirmek ve çocukların yeniden doğayla bağı kurabilmeleri için yola çıkmıştır. Dört duvarın dışında da eğitimin yapılabileceği anlayışını hedeflemektedir. Yaparak-yaşayarak öğrenmek ve öğretmek temel yaklaşımdır.

Misyonu, doğada eğitimin, pedagojik temellerle, doğaya zarar vermeden yayılmasını sağlamak ve sınıf dışı/açık alanda eğitimin hava koşullarına rağmen, her mevsimde gerçekleşmesine ön ayak olmaktır. Vizyonu, daha çok çocuğun, öğretmenin ve ebeveynin doğayla bağ kurduğu bir  anlayışın oluşmasıdır.

Bizler de ODTÜ Yuva ve Anaokulu olarak haftada bir gün ile başlayıp, yeni eğitim-öğretim yılında haftada iki gün olarak bu yaklaşımı bünyemizde gerçekleştirmekteyiz.

Orman okulu günü: Çocukların sabah okulda kahvaltı yaptıktan sonra , hazırladıkları sırt çantalarıyla yaklaşık bir kilometre yürüyüp vardıkları ormanlık bir alanda eğitsel çalışmalarının, beslenmelerinin ve serbest zaman aktivitelerinin gerçekleştiği gündür. Öğlen yemeğine kadar devam eden bu süre yemek saati geldiğinde okula dönerek sonlanır.

Eğitimciler için; orman, bitki, canlılar, açık hava etkinlikleri ve materyalleri gibi konularla ilgili uzman kişilerden hizmet içi eğitimler alınmış olup, planlamalar ve hazırlıklarımız bu çerçevede gerçekleştirilmektedir.  


Son Güncelleme:
03/03/2022 - 14:33